Politic

Gheorghe Petic rămâne în arest până pe 21 martie. Ce declarații a făcut în sala de judecată

Curtea de Apel a respins astăzi, 27 februarie, recursul avocaților lui Gheorghe Petic. Astfel, acesta va rămâne în arest pentru încă 30 de zile, până pe 21 martie, curent. Înconjurat de polițiști, Petic a reușit să facă declarații, inclusiv despre „condițiile dezastruoase de detenție de la Penitenciarul Rezina ”, scrie zdg.md.

Petic și-a felicitat colegii din Blocul ACUM cu victoria obținută la scrutinul din 24 februarie și a mai declarat că, întrucât penitenciarul în care este deținut se află pe malul Nistrului, „grănicerii vorbesc deschis despre faptul că rudele acestora din stânga Nistrului au fost plătite și aduse în mod organizat să voteze pentru Șor și Plahotniuc”.

Liderul partidului Platforma DA de la Ungheni s-a plâns pe faptul că nu i-a fost permisă participarea în campania electorală, i-ar fi fost ștearsă informația de pe un stick de memorie de 32 de GB pe care se conțineau probe pe dosarul în care este învinuit, dar și pe condițiile dezastruoase din închisoare. „Penitenciarul din Rezina este un focar de viruși, de tuberculoză, de boli cronice, de boli infecțioase. Este mucegai, păduchi, viruși, mizerie și tot ce doriți. Este oribil”, susține Petic.

Pe 7 februarie, curent, Curtea de Apel a respins recursul avocaților lui Gheorghe Petic prin care s-a cerut eliberarea acestuia din arest sub garanție personală, pentru a putea participa în campania electorală. Avocata Angela Istrate declara atunci pentru ZdG că „modul în care este examinată cauza penală denotă cu certitudine că este vorba de o comandă politică”.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker