Economie

Trei întreprinderi de stat din raionul Orhei, în continuare cu datorii de milioane către BAS

Situația la 3 întreprinderi de stat din raionul Orhei, care au acumulat datorii istorice enorme la Bugetul Asigurărilor Sociale (BAS), a rămas neschimbată și în al treilea trimestru al anului curent. Restanțele acestora au și crescut ușor. Potrivit unui comunicat al CNAS, 361 de entități, care au restanțe de cel puțin 100 de mii de lei, cumulat au o datorie de peste 303 mln de lei.

Tradițional deja, în această listă se află 3 întreprinderi, gestionate de stat din raionul Orhei. ÎS “Brănești” are o restanță de peste 2,88 mln de lei, iar ÎS “Moldsuinhibrid” înregistrează o neplată de peste 1,6 mln de lei. Fosta publicație a Consiliului Raional Orhei, ”Plaiul Orheian”, are de achitat la BAS peste 121 de mii de lei. Toate restanțele sunt în creștere, comparativ cu cele înregistrate în luna august.

Din Bugetul Asigurărilor Sociale sunt achitate pensiile și alte prestații sociale, acesta fiind deficitar. Autoritățile au anunțat recent reforma sistemului de pensii, care prevede majorarea vârstei de pensionare până la 63 de ani, pe motiv că acumulările în Bugetul Asigurărilor Sociale sunt mai mici decât cheltuielile, iar acest derapaj crește de la an la an.

Sursa foto: madein.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker