Util

Polița de asigurare medicală nu se va scumpi în 2018

Costul poliței de asigurare medicală obligatorie va rămâne în 2018 la nivelul ultimilor patru ani – 4056 de lei. Acest lucru este prevăzut de proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2018, propus pentru dezbateri publice pe portalul particip.gov.md, transmite IPN.

Prima de asigurare medicală în formă de contribuție procentuală din salariu și alte recompense se stabilește la nivel de 9%, dintre care 4,5% este contribuția angajatorului și tot atât – contribuția persoanei asigurate.

Potrivit proiectului, sunt menținute reducerile la plata poliței medicale. Se va achita doar 50% din costul poliței dacă va fi procurată în primele trei luni ale anului viitor, adică până la 1 aprilie 2018. Persoanele care lucrează terenuri agricole şi se vor încadra în același termen vor beneficia de reducere de 75%.

Proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2018 mai prevede, față de 2017, un număr dublu de intervenții chirurgicale la copii cu malformații cardiace congenitale. La fel este prevăzută creșterea de la 30 la 60 a procedurilor de fertilizare in vitro.

Fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru 2018 prevăd venituri și cheltuieli în sumă de 6 766 609,1 mii lei. Comparativ cu 2017, este prevăzută majorarea veniturilor cu 10,2%, iar a cheltuielilor cu 8,5%.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker