EvenimenteOrhei

Casa-muzeu Alexandru Donici va deveni filială a Muzeului Mihail Kogălniceanu

Casa-muzeu Alexandru Donici, din comuna Donici, raionul Orhei, va fi transferată în administrarea Ministerului  Educației, Culturii și Cercetării și va fi transformată în filială a Muzeului Național de Literatură Mihail Kogălniceanu, transmite IPN.

Casa-muzeu Alexandru Donici își are sediul în conacul care a aparținut familiei fabulistului Alexandru Donici, construit în a doua jumătate a secolului XVIII şi restaurat în a doua jumătate a secolului XX.

Instituția deține un potențial expozițional de importanță națională, alcătuit din lucrări de artă plastică, pictură, grafică, desen, artă decorativă, documente relevante despre viaţa şi activitatea familiei Donici, piese cu caracter etnografic, precum şi obiecte de mobilier.

Muzeul este vizitat anual de circa 18 mii de vizitatori, iar specialiştii organizează circa 300 de ghidaje atât pentru localnici, cât şi pentru turiştii străini.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker