EvenimentePolitic

EXCLUSIV : Veaceslav Platon ar fi fost înjunghiat cu un cuțit noaptea trecută,in Penitenciarul nr. 13

Rudele lui Veaceslav Platon au fost informate că afaceristul ar fi fost înjunghiat noaptea trecută în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Asta ne-a spus unul dintre avocaţii lui Platon, Alexandru Botnariuc.

Alături de colegii săi Eduard Rudenco şi Valeriu Pleşca, Botnariuc a mers azi la închisoare ca să verifice informaţia, dar accesul la clientul lor le-a fost interzis.

„Noaptea asta, rudele lui Platon Veaceslav au primit informaţia că el putea să fie înjunghiat cu cuţitul de două ori. Trebuie de verificat informaţia dată şi posibil că în legătură cu aceasta şi nu avem acces. Ascund crima. Informaţia dată noi n-o putem verifica. Fiind în incinta penitenciarului, a ieşit un medic pentru a primi medicamente de la o persoană. Colegul meu l-a întrebat pe medic dacă este în viaţă Platon, care e starea sănătăţii sale, când ultima dată l-a văzut. Medicul ne ignoră, nu răspunde nici da, nici nu. Tăcere absolută”, a declarat avocatul Alexandru Botnariuc pentru Jurnal TV.

Recent au apărut infromaţii în presă că un deținut al penitenciarului 13, Alexandru Sârghi, ar fi primit propunerea să-l omoare pe colegul său de celulă, Veaceslav Platon, în schimbul libertății.

Potrivit portalului newsmaker.md, în schemă ar fi fost implicat procurorul Anticorupție, Andrei Baeșu. Într-o scrisoare semnată de colegul de celulă a lui Veaceslav Platon, acesta spune că a fost condamnat la aproape 19 ani de închisoare pentru escrocherie şi că i s-ar fi propus să îl omoare pe Platon în schimbul libertății.

Am încercat să vorbim cu șeful penitenciarului nr. 13, Igor Pântea, însă ofițerul de serviciu ne-a comunicat că nu ne poate face legătura cu acesta, întrucât nu este pe loc, iar când va reveni, nu știe.

Sursa: jurnal.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker