Evenimente

Moldovenii cheltuie pentru sănătate tot atât cât pentru Internet și telefonie

Cetățenii Republicii Moldova cheltuie pentru sănătate aproape cât pentru Internet și telefon mobil. În structura cheltuielilor, cele două categorii împart pozițiile patru și cinci la doar 1% diferență. Cei mai mulți bani moldovenii îi alocă pentru produsele alimentare.

Potrivit datelor ce se conțin în publicația „Tendințe în Economia Moldovei”, elaborată de Institutul Național de Cercetări Economice și comentate de agora.md, aproape jumătate din toți banii care îi cheltuie concetățenii noștri se duc pe mâncare, după care urmează întreținerea locuinței cu 18,4% din toate cheltuielile.

Pentru îmbrăcăminte și încălțăminte moldovenii alocă puțin peste 10% din cheltuieli. Următoarele în topul cheltuielilor sunt sănătatea cu 5,5%, comunicațiile și transportul cu câte 4,5%.

Cei mai puțini bani moldovenii îi alocă pentru dotarea locuințelor.

De menționat că în trimestrul doi al anului 2017, cheltuielile de consum medii lunare ale unei persoane au constituit 2245 de lei, majorându-se cu 8% față de perioada similară a anului trecut. În aceeași perioadă s-a înregistrat și o creștere de aproape 10% a veniturilor. Acestea însă nu au reușit să acopere nivelul de cheltuieli. 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker