Electorala 2019Șoldănești

Tinerii vor să contribuie prin votul lor la schimbarea situaţiei din ţară

Dan Banari este originar din satul Samașcani. Actualmente își face studiile la Liceul Teoretic Alexei Mateevici din orașul Șoldănești. La 24 decembrie trecut a împlinit 18 ani. Astfel, el a obținut dreptul constituțional de a alege și a fi ales. Chiar dacă majoritatea din cei intervievați insistau că tânăra generație este pasivă, că nu este motivată să participe la scrutin, Dan a spulberat aceste afirmații. El va merge la alegeri.

Dan ne-a spus că va participa la alegeri nu din curiozitate. El speră că prin implicarea sa poate influenţa îmbunătățirea stării de lucruri în Republica Moldova.

De fapt, mai mulți liceeni ne-au spus că neapărat vor merge la secția de votare. Aceștia se arată convinși că doar manifestând activism civic poți influența situația din țară.

Alegerile din Republica Moldova au loc la fiecare patru ani și sunt de două tipuri: locale și parlamentare. În acest an, locuitorii țării noastre vor avea ocazia să participe la parlamentarele care se vor desfășura la 24 februarie conform sistemului mixt, diferit de sistemul proporţional, valabil până acum.

Chiar dacă multă lume ne-a declarat că pe 24 februarie va merge la urnele de vot, încă nu toţi s-au hotărât pe cine vor susține. Mai mulţi alegători ne-au spus că nu cunosc pretendenţii la mandatele de parlamentar. În plus, alegătorii recunosc că nu au încredere în politicieni, partide, guvernări, care în ultimele decenii s-au tot compromis…

Victor Sofroni

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker