EvenimenteȘoldănești

Andrei Lupan – omagiat în satul său de baştină

Cu prilejul aniversării a 107 ani de la naştere, la Mihuleni, raionul Şoldăneşti a fost omagiat poetul Andrei Lupan. Consăteni de diferite vârste, reprezentanţi ai Consiliului raional Şoldăneşti, funcţionari din cadrul primăriei Mihuleni în frunte cu primarul Vasile Parascovei s-au adunat lângă bustul poetului, relatează soldanesti.md.

Elevii au declamat versuri ale poetului despre traiul băştinaşilor, inclusiv „Mea culpa”, „Fântâna lui Pahoma”, „Vinicer”, „Lenea” ş.a.

Şefa interimară a Secţiei raionale Cultură, Tineret şi Sport, Valentina Rotaru a recitat şi ea câteva strofe din creaţia poetului. Iar şeful Direcţiei Învăţământ, Nicolae Mândru a menţionat: “Vin cu îndemnul să nu uitaţi de poetul care în acea perioadă de încercare grea pentru cultura noastră, timp în care era dificil să-ţi exprimi liber gândurile, a reușit să redea un nou suflu artei literare și ideii naționale. Datorită insistenţei primarului Vasile Parascovei şi a susţinerii financiare din partea  Consiliului Raional Şoldăneşti a fost construit acest bust”.

Primarul, la rândul său, a ţinut să adauge: ”Andrei Lupan a adus o contribuţie majoră la promovarea culturii naţionale, de aceea şi ne-am adunat aici să-i exprimăm tot respectul şi să-l pomenim”.

Evenimentul s-a încheiat cu depuneri de flori la bustul poetului.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker