EvenimenteȘoldănești

Andrei Lupan – omagiat în satul său de baştină

Cu prilejul aniversării a 107 ani de la naştere, la Mihuleni, raionul Şoldăneşti a fost omagiat poetul Andrei Lupan. Consăteni de diferite vârste, reprezentanţi ai Consiliului raional Şoldăneşti, funcţionari din cadrul primăriei Mihuleni în frunte cu primarul Vasile Parascovei s-au adunat lângă bustul poetului, relatează soldanesti.md.

Elevii au declamat versuri ale poetului despre traiul băştinaşilor, inclusiv „Mea culpa”, „Fântâna lui Pahoma”, „Vinicer”, „Lenea” ş.a.

Şefa interimară a Secţiei raionale Cultură, Tineret şi Sport, Valentina Rotaru a recitat şi ea câteva strofe din creaţia poetului. Iar şeful Direcţiei Învăţământ, Nicolae Mândru a menţionat: “Vin cu îndemnul să nu uitaţi de poetul care în acea perioadă de încercare grea pentru cultura noastră, timp în care era dificil să-ţi exprimi liber gândurile, a reușit să redea un nou suflu artei literare și ideii naționale. Datorită insistenţei primarului Vasile Parascovei şi a susţinerii financiare din partea  Consiliului Raional Şoldăneşti a fost construit acest bust”.

Primarul, la rândul său, a ţinut să adauge: ”Andrei Lupan a adus o contribuţie majoră la promovarea culturii naţionale, de aceea şi ne-am adunat aici să-i exprimăm tot respectul şi să-l pomenim”.

Evenimentul s-a încheiat cu depuneri de flori la bustul poetului.

 

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close