Electorala 2019

Chişinăuienii şi bălţenii – favoriţi pe listele partidelor în circumscripţia naţională

Partidul Comuniştilor a prezentat la CEC lista modificată a candidaţilor pentru alegerile parlamentare pe circumscripţia naţională. Printre cei 54 de candidaţi 17 sunt cu domiciliul în Chişinău, iar regiunea Orhei este reprezentată de patru persoane inclusiv soţii Svetlana şi Veaceslav Căpăţână din Orhei, Ana Cuceinic din or. Şoldăneşti şi Serafima Borgan, 77 de ani, din Rezina, care a mai făcut parte din Parlamentul R.Moldova în timpul guvernării PCRM de după 2001. Cele mai mari şanse să ajungă în parlament (dacă PCRM va trece pragul electoral) le are Svetlana Căpăţână, situată pe poziţia  9, toţi ceilalţi fiind plasaţi în jumătatea a doua a listei.

37 de candidaţi incluşi în lista PSRM pe circumscripţia naţională au domiciliul în capitală şi doar unul, Mihail Paciu reprezintă cele patru raioane din regiunea Orhei.

Şi prima jumătate a listei PDM este dominată de chişinăuieni.  Regiunea Orhei  este reprezentată pe această listă de 4 persoane: Svetlana Rotundu, preşedinta raionului Şoldăneşti ocupă poziţia 12, iar Pavel Ianeţ, Serafim Rogati din Orhei şi Alina Pugacescu din Saharna Nouă  sunt plasaţi în coada listei.

Pe lista Blocului Electoral ACUM din regiunea Orhei figurează o singură persoană  –  Mariana Cuşnir, din Orhei.

Dar cea mai curioasă listă este cea a Partidului Regiunilor, pe care din 43 de candidaţi 30 sunt din municipiul Bălţi.

Reporter „C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker