Economie

Crearea de locuri de muncă la Orhei– suport pentru dezvoltarea economiei ţării

Compania japonezo-germană „Sumitomo Electric Bordnetze SE” (SEBN) și-a deschis oficial filiala de producție „SE Bordnetze” SRL (SEBN MD) din Orhei luni. Noua structură demonstrează extinderea companiei și, totodată, este o investiție majoră în economia R.Moldova. De asemenea, compania consideră oferirea de noi locuri de muncă drept o contribuție semnificativă în dezvoltarea pieței locale a muncii.

La ceremonie au participat prim-ministrul Pavel Filip, președintele raionului Orhei, Tudor Golub, factori de decizie de la Compania „Sumitomo Electric Bordnetze SE”.

   „Vreau să le mulțumesc acționarilor pentru decizia de a lansa acest proiect în Moldova și vă asigur că vor fi depuse toate eforturile necesare pentru ca acest proiect să devină unul de succes”, a menționat în cadrul ceremoniei Igor Corman, director financiar „SE Bordnetze” SRL.

Jerzy Laluk, director de producție „SE Bordnetze” SRL a accentuat: “Capitalul japonez, tehnologia germană și implicarea angajaților vor contribui la dezvoltarea întreprinderii. Construcția întreprinderii, cu suprafața de 27 000 metri pătrați, a început în august 2016. În prezent, SEBN MD are aproximativ 500 de angajați și planifică să crească numărul acestora până la 2500. Filiala va produce cablaje electrice pentru automobile”.

    SE Bordnetze SRL este o filială a Sumitomo Electric Bordnetze și a fost înregistrată în decembrie 2015. Proiectul de investiții este implementat în cadrul Zonei Economice Libere Bălți, localizată în orașul Orhei, R. Moldova.

    Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) este un producător global în domeniul industriei automotive, cu 33 de mii de angajați din 15 țări. SEBN este membru al grupului japonez Sumitomo Electric Industries, care are o istorie de peste 400 de ani, cu aproape 400 de filiale în toată lumea. Portofoliul producătorului include sisteme de cablaje, componente electrice și electronice. Clienții Sumitomo Electric Bordnetze sunt, în mod special, cei din Grupul Volkswagen – mărcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bugatti și Porsche.

În imagine: Acţionari ai companiei, prezenţi la ceremonie de lansare a fabricii din Orhei, alături de Igor Corman, director financiar „SE Bordnetze (al doilea din stânga),

 

                                                          Reporter ”C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker