Electorala 2019Orhei

Activiști din OccupyGuguță i-au făcut o declarație de dragoste lui Ilan Șor și au ajuns la poliție

Ziua Dragostei la Orhei a avut mai multe elemente-surpriză. Intr-un caz, trei tineri din comunitatea OccupyGuguță au ajuns la poliție, scrie Newsmaker, citat de redioorhei.info.

Tinerii au încercat să distribuie în fața monumentului lui Vasile Lupu pliante și publicația ProtestPermanent, dar au fost huiduiți de un grup de adepți ai lui Ilan Șor, care erau adunați acolo, indignându-se că în gazetă se vorbeşte despre Ilan Șor şi Igor Dodon, dar nu se aminteşte şi despre Andrei Năstase. În alte părți ale orașului, au remarcat mai apoi activiștii într-un video postat pe Facebook, oamenii au fost mult mai prietenoși.

Cei de la OccupyGuguță au mai încercat să afișeze la Primăria Orhei un banner mare cu inscripția  «Илан Шор — наш любимый вор» [Ilan Șor – hoțul nostru iubit”], dar trei activiști au fost reținuți de poliție.

Ulterior, de la Inspectoratul de Poliție Orhei au declarat pentru TV8 că celor trei, cu vârste de 28-32 de ani,  li s-au  întocmit procese verbale pentru huliganism, le-au fost aplicate amenzi  de  câte o mie de lei. În plus, tinerii au fost trimiși la control narcologic.

Apropo, la 20 iulie 2018, în cadrul unui eveniment organizat de Partidul Șor la Chişinău, Ilan Șor a spus că jurnaliștii și liderii opoziției sunt „niște animale” și a amenințat că-i va gâtui și-i va îngropa sub asfalt, îi va spânzura de Arcă… Pentru că ei sunt nişte nemernici…” Un grup de ONG-uri au cerut Procuraturii Generale să investigheze declarațiile lui Ilan Șor sub aspectul incitării la ură, ameninţării cu răfuială fizică, care, în perspectiva campaniilor electorale, pot deveni extrem de periculoase pentru societate.

În răspuns, şeful Procuraturii Chişinău, Ştefan Şaptefraţi, a declarat atunci că nu există temei şi nici probe pentru a iniţia o urmărire penală pe numele primarului de la Orhei.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker