Electorala 2019Telenești

Profilul candidatului Mihai Moldovanu, PL

Mihail Moldovanu, înaintat de Partidul Liberal, este ultimul nume în buletinul de vot în circumscripția Telenești. Medic de profesie.Din 2007 până în 2018, a exercitat funcția de șef al Direcției Sănătate a Primăriei mun. Chișinău. Între timp, a fost și deputat (2009-2010) și viceprim-ministru pe probleme sociale (2011-2013), potrivit profilului realizat în cadrul Campaniei pentru un Parlament Curat.

În 2013, Ziarul de Gardă a scris despre casa de lux, care valora șase milioane de lei, și afacerile familiei șefului de Direcție de la Primăria Chișinău. Jurnaliștii precizau că Moldovanu este proprietarul unei case care ar costa milioane de lei, cu două nivele şi mansardă, amplasată pe str. Cetatea Chilia din sectorul Botanica. Atunci, Mihail Moldovanu declara că imobilul l-a cumpărat și reparat din economii și din banii acumulați pe parcursul activității sale profesionale, iar o contribuție importantă a venit din partea soacrei sale, care a muncit peste hotare. Despre firme, acesta declara că sunt mai mult un hobby decât business, pentru că nu avea profit din ele.

În 2015, Mihail Moldovanu a devenit subiectul unei verificări efectuate de fosta Comisie Națională de integritate (CNI), demarate după ce actualul președinte Igor Dodon, pe atunci deputat din partea PSRM, a depus o sesizare privind verificarea veniturilor și proprietăților funcționarului. La 12 martie 2015, CNI a clasat cauza, invocând că „s-a constatat că nu există circumstanțe din care să rezulte încălcarea regimului juridic în declarația cu privire la venituri și proprietate a datelor inexacte sau incomplete”. În același an însă, la 2 iulie 2015, CNI a mai emis un act de constatare în privința lui Mihail Moldovanu. De această dată, Comisa a stabilit că funcționarul a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în 2014, prin faptul că Direcția pe care o conducea a dat în locațiune un spațiu din incinta Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr.1 firmei Medclinic International SRL, în care fiica sa deținea o cotă-parte. CNI a decis remiterea materialelor către Centrul Național Anticorupție. Mihail Moldovanu a contestat în instanță actul, invocând că în perioada respectivă era suspendat din funcție, iar decizia a fost luată de adjunctul său. Actul CNI a fost anulat de Judecătoria Chișinău, iar decizia a fost menținută și de Curtea de Apel Chișinău.

În declarația de avere pentru 2017-2018, depusă la Comisia Electorală Centrală, Mihail Moldovanu raportează venituri de 387 de mii de lei din salariul său și al soției și din indemnizații. El a trecut pe hârtie două terenuri intravilane și cinci extravilane, două case de locuit și trei apartamente, cu o valoare totală de 4,7 milioane de lei. Moldovanu mai are în proprietate două autoturisme, în valoare de aproape jumătate de milion de lei. În 2016, liberalul a luat două împrumuturi, în valoare de 25 de mii de euro fiecare, pe care trebuie să le întoarcă în 2019.

www.moldovacurata.md

 

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker