Electorala 2019Orhei

Profilul candidatei Svetlana Căpăţină, PCRM

Svetlana Căpăţină activează în calitate de specialistă principală-metodistă la Direcţia Generală Educaţie Orhei. Pretinde la funcţia de deputată din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în circumscripţia uninominală Orhei. Este la a doua încercare de a ajunge în Parlament. La alegerile parlamentare din 2014 a figurat pe lista electorală a PCRM cu nr. 97, în care se nota că este învăţătoare şi directoare financiară la SRL Baumslav.

În declaraţia prezentată recent Comisiei Electorale Centrale în calitate de candidată la funcţia de deputată, Svetlana Căpăţină indică doar două surse de venituri: salariul pentru doi ani de la Direcţia Generală Educaţie Orhei – 44154 lei (2017) şi 58747 (2018) şi o pensie de invaliditate în mărime de  7200 lei (2017) şi 6600 lei (2018).

Svetlana Căpăţină este cofondatoare şi administratoare a SRL Baumslav, dar şi administratoare a SC STM-Construct. În declaraţie însă nu indică firmele şi nici venituri din activitatea acestor întreprinderi. Candidata a explicat că societatea comercială STM-Construct este în proces de lichidare, proces care s-ar tărăgăna din cauză că fondatorul este plecat peste hotare. Nici cea de-a doua întreprindere nu ar fi funcțională, spune Svetlana Căpățină, de aceea nu a indicat venituri din activitatea lor.

Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidată în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid şi nici despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatei.

www.moldovacurata.md

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

 

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close