Electorala 2019Orhei

Profilul candidatei Svetlana Căpăţină, PCRM

Svetlana Căpăţină activează în calitate de specialistă principală-metodistă la Direcţia Generală Educaţie Orhei. Pretinde la funcţia de deputată din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în circumscripţia uninominală Orhei. Este la a doua încercare de a ajunge în Parlament. La alegerile parlamentare din 2014 a figurat pe lista electorală a PCRM cu nr. 97, în care se nota că este învăţătoare şi directoare financiară la SRL Baumslav.

În declaraţia prezentată recent Comisiei Electorale Centrale în calitate de candidată la funcţia de deputată, Svetlana Căpăţină indică doar două surse de venituri: salariul pentru doi ani de la Direcţia Generală Educaţie Orhei – 44154 lei (2017) şi 58747 (2018) şi o pensie de invaliditate în mărime de  7200 lei (2017) şi 6600 lei (2018).

Svetlana Căpăţină este cofondatoare şi administratoare a SRL Baumslav, dar şi administratoare a SC STM-Construct. În declaraţie însă nu indică firmele şi nici venituri din activitatea acestor întreprinderi. Candidata a explicat că societatea comercială STM-Construct este în proces de lichidare, proces care s-ar tărăgăna din cauză că fondatorul este plecat peste hotare. Nici cea de-a doua întreprindere nu ar fi funcțională, spune Svetlana Căpățină, de aceea nu a indicat venituri din activitatea lor.

Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidată în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid şi nici despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatei.

www.moldovacurata.md

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker