Social

Temporar bulevardul Șciusev din Rezina are doi nași

Pe pagina web a Consiliului Raional Rezina zilele acestea era plasată o ştire despre „vizita de lucru” a președintei raionului Rezina, Eleonora Graur, pe șantierul de reconstrucţie a bulevardului Șciusev. Ceva mai înainte primarul or. Rezina, Simion Tatarov, informa orășenii că în curând vor începe lucrările de reparație a acestei artere, lucru despre care se vorbeşte de un an. La începutul verii a fost asfaltată o porțiune de carosabil ce duce de la str. 27 August spre Stația de Medicină Urgentă. Rezinenii care ani în șir au așteptat renovarea bulevardului dat  au rămas nedumeriți de stilul și metodele de reparaţie a acestuia. Or, după asfaltarea segmentului suspomenit,  constructorii s-au apucat să repare un segment din… centrul străzii.

 

Solicitat să comenteze situaţia, viceprimarul or. Rezina, Gheorghe Gâncu ne-a relatat că în bugetul oraşului pentru anul 2017 au fost rezervaţi pentru reparaţia capitală a bulevardului Șciusev 1,6 milioane de lei. Licitația (repetată) de selectare a antreprenorului a avut loc la 26 octombrie. Au participat 2 concurenți: „Autodel TRANS” SRL din Rezina și SC „PROVALENȚA GRUP” SRL din Chișinău. Grupul de lucru a dat preferință primului concurent, care se angaja să efectueze lucrările la preţul de 1,373 milioane de lei, concurentul doi solicitând 1,548 milioane.

Cât privește lucrările de reparație a acestei artere, întreprinse de către Consiliul Raional, dl Gh. Gâncu a spus că dânsul cunoaște doar că se prevede reparația pe perimetrul frontal stradal al Pieții comerciale orășenești.

Proiectul lucrărilor preconizate de către primăria Rezina prevede că după reparație carosabilul vestic al bulevardului va deveni stradă pietonală, iar cel estic va fi lărgit până la două benzi a câte 3,0 m fiecare. O bandă va fi utilizată pentru parcarea automobilelor, iar cealaltă  – pentru circulație într-un singur sens – de la str. 27 August spre Piața comercială.

Potrivit viceprimarului, sectorul din faţa Pieţei comerciale este reparat de către Consiliul Raional, acolo lucrează alt antreprenor, achitările fiind efectuate din bugetul raionului. Dl Gâncu a mai adăugat că mai multe detalii privitor la al doilea subiect nu cunoaşte şi să ne adresăm la administraţia raionului.

În această ordine de idei, vicepreședintele raionului Rezina, Andrei Godoroja, ne-a comunicat următoarele:

„La 26 octombrie anul curent, au început lucrările de reparație a str. Sciusev, or. Rezina. Este vorba despre un proiect comun al CR Rezina și Primăriei or. Rezina, în cadrul căruia CR Rezina și-a asumat responsabilitatea de a repara un segment cu lungimea de aproximativ 180 m, restul străzii urmând a fi reparată de Primăria Rezina.

 Anunțul despre licitaţie a fost publicat în Buletinul Achizițiilor Publice din 29 august 2017. Ofertele de preț au fost deschise în cadrul licitației publice din 12 septembrie 2017. Au participat trei agenți economici, iar câștigătoare a fost desemnată „Asicon” SA. Costul total al lucrărilor este de 900 mii lei. Termenul de executare a lucrărilor este de 60 de zile din momentul înregistrării contractului la Agenția pentru Achiziții Publice.

Documentația de proiect a fost întocmită de arhitectul raionului Rezina, Radu Didenco și coordonată cu serviciile desconcentrate din teritoriu, inclusiv cu Primăria Rezina.

Reparația str. Sciusev, or. Rezina este un proiect local, foarte important atât pentru locuitorii or. Rezina, cât și pentru locuitorii întregului raion, dat fiind faptul că aceasta asigură accesul către așa instituții și întreprinderi de importanță raională precum sunt Centrul de Sănătate Publică, Centrul Medicilor de Familie, Serviciul Asistență Medicală de Urgență, Agenția de Ocupare a Forței de Muncă, Biroul de Probațiune, Secția Administrativ-Militară, Incubatorul de Afaceri, Piața Agricolă, diverse unități comerciale, etc.

Este un exemplu de cooperare dintre APL de nivelul I şi II demn de urmat și de autorităţile din alte localități”, încheie vicepreşedintele raionului A.Godoroja.

În imagine: Președinta raionului, Eleonora Graur, primarul de Rezina, Simion Tatarov, șeful Secției Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri, Marcel Rusu şi agentul care  execută lucrările de reparație capitală a bulevardului Șciusev din Rezina au discutat despre mersul lucrărilor pe şantier. Foto  I.Popa-Crudu.

  Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker