RezinaSocial

Gheorghe Petic: „Fiţi precauţi…Arestarea tirajului ziarului a fost un semnal pentru voi”

Gheorghe Petic, acuzat într-un dosar de viol, a fost transferat din penitenciarul nr. 17 Rezina în penitenciarul nr. 1 Taraclia. Fostul polițist mai este acuzat de o infracţiune pe care ar fi săvârşit-o cu 15 ani în urmă, când lucra la un pichet de grăniceri din raionul Taraclia.

Înainte de a fi transferat de la Penitenciarul nr. 17 Rezina, Gheorghe Petic ne-a trimis o scrisoare la CUVÂNTUL.

“Mai întâi vă mulţumesc mult pentru faptul că în căteva ediţii ale ziarului Dumneavoastră aţi avut curajul, dar şi o nobilă intenţie de a publica câteva articole despre înscenările datorită cărora am fost ares-tat şi mai apoi despre tortura la care sunt supus de către procuratură, instanţa de judecată.

Vă mulţumesc pentru curaj, pentru că a scrie ceva despre mine în situaţia când totul este capturat şi cenzurat este foarte periculos. Fiţi precauţi, arestarea tirajului ziarului de către poliţie a fost un semnal pentru voi, la fel cum şi eu, după ce am publicat informaţii despre mai multe scheme legate de  contrabandă şi spălarea de bani, am fost avertizat de ortacii guvernării ca să tac şi să plec din ţară până la 30 martie 2019. Nu am făcut-o şi nu regret, chiar dacă mâine-poimâine pot să fiu condamnat”, scrie Gheorghe Petic.

În continuare autorul răvaşului se referă la învinuirile ce i se aduc. “Mi se încriminează viol sexual, viol de domiciliu, huliganism agravant comis cu 16 ani în urmă, hărţuire sexuală a unor studente cu 7 ani în urmă. Şi aceste învinuiri sunt impuse unui cetăţean care 22 de ani a activat în organele de forţă, a stat la paza legii, iar ultimii trei ani a fost activist civic şi lider al unei organizaţii de partid de opoziţie extraparlamentară. Până în august 2018 nu am avut nicio încălcare a legii, măcar o amendă. Teroarea a început după ce am publicat cum se spală banii proveniţi din contrabanda cu ţigări în care sunt implicaţi mari mahari de la PD şi MAI…

Eu ştiam că situaţia în organele de drept din Republica Moldova este oribilă, dar nu ştiam că a degradat atât de mult. Acum o simt pe pielea mea. Până la moment am schimbat 9 izolatoare, 2 puşcării şi degrabă voi fi dus în a treia puşcărie, cea de la Taraclia. Este o metodă de a mă distruge psihic şi fizic. Dar faţă de mine e în zadar”, mai scrie Gheorghe Petic în răvaşul său.

Poziţia lui Gheorghe Petic a fost mediatizată şi de alte surse de informare din Republica Moldova. Reprezentanţii organelor de drept şi ai guvernării nu au dorit să comenteze afirmaţiile dumnealui. Oricum, săptămânalul CUVÂNTUL rămâne deschis pentru orice comentarii la temă. Între timp, președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost înregistrat în calitate de candidat pe lista blocului ACUM Platforma DA și PAS la alegerile parlamentare din 24 februarie la nr. 33.

Fostul ofițer de poliție și-a obținut certificatul de integritate de la Autoritatea Națională de Integritate, fiind escortat încolo de la Penitenciarul din Rezina, în jurul orei 05:30 dimineața.

Amintim că Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol. Potrivit portalului unimedia.info, mai mulți lideri de opinie, reprezentanți ai opoziției și apărători ai drepturilor omului susțin că reținerea lui Gheorghe Petic este o răzbunare a regimului pentru activismul său în cadrul Platformei DA și pentru dezvăluirile sale privind schemele de contrabandă cu țigări.

Avocații lui Gheorghe Petic, Angela Istrati și Andrian Cojocaru, au declarat că investigarea cauzei penale a acestuia se desfășoară cu numeroase încălcări. În cadrul unei conferințe de presă aceștia au menționat că starea de sănătate a lui Petic este foarte gravă, iar instanța de judecată refuză să-i ofere ajutorul necesar.

Oamenii legii au publicat înregistrarea de la 112 a apelului femeii care ar fi fost violată.

În iulie 2018, Gheorghe Petic a declarat că i-a fost spartă pagina de Facebook și e-mail-ul personal.

Reporter “C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker