Social

Preotul a adus sătenii în sala de sport

Familia Surucinschi este cea mai sportivă familie din satul Samaşcani, raionul Şoldăneşti. Acest lucru a fost demonstrat în cadrul concursului “Мama, tata, eu — familie sportivă”, eveniment organizat de către parohul bisericii din localitate de comun acord cu direcţia școlii.

 

În competiţie s-au înscris patru familii, inclusiv o familie din satul vecin Fuzăuca. Concurenţii au participat la mai multe probe sportive. Concursul a debutat cu prezentarea bucatelor preparate exclusiv din legume şi fructe ecologice, lucru care a impresionat membrii juriului.

Următoarele probe, care au fost şi cele mai spectaculoase, au fost cele sportive. În timp ce taţii au simulat îngrijirea unui nou-născut, copiii au stat cuminţi să fie înfăşaţi. Altă probă care a dat mari bătăi de cap participanţilor a fost jocul cu mingea. Membrii familiilor au trebuit să ducă mingea la destinaţie pe spate. Echipele și-au verificat puterea și la tragerea otgonului.

Evenimentul a continuat cu probe de inteligenţă. Concurenţii au răspuns la întrebări ce ţin de morala creştină. Mihail Făgurel, parohul bisericii a precizat că această competiţie, ca şi altele pe care le-a iniţiat, are drept scop promovarea modului sănătos de viaţă.

Anterior, la inițiativa parohului Mihail Făgurel, oamenii din Samașcani au participat la o competiție a cicliștilor șiau făcut un pelerinaj la Mănăstirea Dobrușa.

De data aceasta, familia Surucinschi a acumulat cel mai mare punctaj şi s-a clasat pe locul întâi, fiind menționată cu un premiu oferit de Consiliul Raional Şoldăneşti.

În imagine: Taţii s-au întrecut  la armrestling.


Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker