Electorala 2019Telenești

Profilul candidatului Valerian Cristea, Partidul Şor

La nr. 4 în buletinul de vot din circumscripţia uninominală nr.14 Teleneşti se regăsește exponentul Partidului Șor, Valerian Cristea, viceprimar al municipiului Orhei. La scrutinul din martie 1998, Valerian Cristea este ales deputat pe lista Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, activând în calitate de președinte al Comisiei pentru protecție socială, sănătate și familie. În februarie 2001, el obține cel de-al doilea mandat de deputat, iar la 6 martie 2005, cel de-al treilea mandat de parlamentar din partea PCRM. La alegerile președintelui Republicii Moldova din 4 aprilie 2001 a fost contracandidatul lui Vladimir Voronin la funcția de președinte, obținând doar trei voturi. La distanță de două săptămâni, Valerian Cristea devine viceprim-ministru în Guvernul Tarlev–1. La 15 noiembrie 2006, prin decretul președintelui Voronin dânsul este revocat din funcția de viceprim-ministru și peste câteva luni numit Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Cehă. Rechemat din funcția de ambasador în 2010, revine la postul de președinte al Comitetului republican al sindicatelor din energetică și electrotehnică din Moldova (Sindenergo), iar în iulie 2015 vine împreună cu Ilan Șor la Orhei, unde este ales viceprimar pentru probleme sociale.

Pentru 2017-2018, Valerian Cristea a declarat încasări de 493 de mii de lei din salariu și pensii, un lot de pământ și un apartament cu suprafața de 145 de metri pătrați, în valoare de 75 de mii de euro.

www.moldovacurata.md

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker