Electorala 2019

Profilul candidatului Sergiu Cataranciuc, ACUM

Sergiu Cataranciuc este membru al biroului politic al Partidului Politic Demnitate şi Adevăr (PPDA). Este absolvent al Facultăţii de matematică a Universităţii de Stat din Moldova şi activează până în prezent în cadrul acestei facultăţi. Este membru al consiliului Societăţii Matematicienilor din RM, membru al Societăţii române de cercetări ştiinţifice în matematică.

Până în prezent, Sergiu Cataranciuc a publicat peste 150 de lucrări științifice în reviste de specialitate din țară și de peste hotare. De asemenea, a publicat şapte manuale și lucrări metodice pentru studenții din sistemul universitar de învăţământ la specialităţile matematică și informatică; trei monografii știinţifice; în calitate de redactor a pregătit și a publicat două volume de publicistică.

Cataranciuc a ajuns în PPDA fiind inițial membru al formațiunii politice Forța Poporului. Sergiu Cataranciuc ne-a comunicat că nu a făcut parte din careva formațiuni politice, dar la anumite etape a simpatizat diferite partide.

La moment, Sergiu Cataranciuc nu este obligat prin lege să depună declarații la ANI. În declaraţia pentru anii 2017-2018, depusă la Comisia Electorală Centrală în calitate de concurent electoral, Cataranciuc a dec-larat un salariu de 354.000 lei şi salariul de 98.000 lei al soţiei. Familia deţine o vilă dobândită în 1988, o casă de locuit cu suprafaţa de 134,9 metri pătraţi şi valoarea de peste 438.000 lei. Familia mai are trei apartamente, două dintre care, de respectiv 26 şi 50 metri pătraţi, le-ar fi obţinut prin moştenire. Cel de-al treilea apartament, cu suprafaţa de 112 metri pătraţi a fost achiziţionat în anul 2009. Sergiu Cataranciuc mai declară un autoturism Renault Scenic, produs în 2010, pe care l-a procurat în 2015.

Nu au fost înregistrate cazuri care i-au afectat integritatea sau informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

www.moldovacurata.md

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker