Evenimente

Guvernul a aprobat un proiect criticat de CNA

Camerele video de monitorizare a traficului rutier vor ajunge în proprietatea unei companii private. Guvernul a aprobat luni condiţiile parteneriatului public-privat privind crearea Sistemului Automatizat de Supraveghere a Siguranţei Publice şi Rutiere în Republica Moldova şi cerinţele generale privind selectarea partenerului privat. Asta chiar dacă experţii anticorupţie din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie au depistat mai multe lacune în proiect, scrie bizlaw.md, citat de protv.md.

Experţii susţin că nu a fost reglementat expres termenul de realizare a contractului de parteneriat public-privat. De asemenea, nu au fost precizate unele drepturi şi obligaţii generale ale părţilor contractului de parteneriat public-privat. Printre lacunele identificate mai sunt: nereglementarea riscurilor atribuite părţilor contractului, nereglementarea unor condiţii generale de reziliere a contractului, nestipularea expresă a valorii investiţiei minime ce urmează să fie efectuată de partenerul privat (conform studiului de fezabilitate elaborat şi aprobat), nestipularea unor condiţii/criterii de bază de selectare a partenerului privat în ceea ce priveşte capacitatea financiară (sustenabilitatea financiară a acestuia).

Experţii nu neagă că unele condiţii ale parteneriatului public-privat, precum şi unele drepturi şi obligaţii ale partenerilor urmează să fie negociate, însă autorul trebuia să prevadă anumite condiţii prestabilite care vor proteja interesul public al statului, care vor proteja patrimoniul public al statului, care vor spori credibilitatea asigurării realizării beneficiilor partenerului public urmare a derulării parteneriatului public-privat.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker