Politic

Transparenţă cu filtru la gură

Printr-un Ordin din septembrie 2017 emis de Gheorghe Gaberi, director general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, a fost aprobat Codul de conduită al angajaţilor ANSA.

 

După cum menţionează semnatarul documentului, Codul a fost elaborat şi pus în aplicare în context cu cerinţele mai multor acte normative şi pentru reglementarea relaţiilor dintre angajaţii structurilor Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) şi agenţii economici. Totul bine şi frumos cu excepţia interdicţiilor impuse de conducerea Agenţiei în punctele 9 şi 10 ale Codului respectiv şi care prevăd: “9. În cadrul relaţiilor cu mijloacele de informare în masă, angajaţii ANSA sunt obligaţi să respecte limitele mandatului de reprezentare încredinţat de conducerea ANSA. 10. Orice informaţie solicitată de mijloacele mass-media urmează, în mod obligatoriu, să fie coordonată cu subdiviziunea responsabilă de comunicare şi relaţii cu publicul, cu aprobarea Conducerii ANSA”.

Adică, nici o informaţie din activitatea Agenţiei şi a structurilor ei nu va ajunge la public, până nu va trece prin filtrele câtorva structuri, inclusiv administraţia instituţiei centrale. Să înţelegem că factorii de decizie de la ANSA nu prea au cu ce se ocupa odată ce şi-au asumat rolul de cenzori ai informaţiilor despre activitatea structurilor Agenţiei. Sau poate la mijloc este teama că lumea ar putea afla despre anumite lucruri reprobabile din activitatea ANSA ori a unor actori din domeniul producerii, procesării, importului şi comercializării produselor alimentare cu pile la Palat?

Potrivit unor surse din cadrul Agenţiei, toţi angajaţii structurilor teritoriale ale ANSA deja au fost preîntâmpinaţi sub semnătură referitor la prevederile acestui Cod şi riscurile încălcării lui. Apropo, pe pagina web a ANSA, Codul respectiv este publicat la rubrica “Transparenţa decizională”!

Tudor Iaşcenco

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker