RezinaȘtiri

La Rezina a decedat o fetiţă de 8 ani. Cauza încă urmează a fi stabilită

Marţi, la spitalul din Rezina a decedat o fetiţă de opt ani. Potrivit unor informaţii primare, decesul ar fi survenit în urma unei infecţii acute a căilor respiratorii.

Medicul epidemiolog Vladimir Sinchevici de la Centrul de Sănătate Publică ne-a spus că, preventiv, era vorba de o intoxicaţie cu produse chimice. Administraţia Spitalului raional Rezina s-a luptat pentru viaţa fetiţei, de două ori a apelat la serviciile Aviaţiei sanitare, dar până la urmă copilul nu a putut fi salvat.

Solicitată să ne dea detalii asupra cazului, Nina Postu, directoarea Spitalului ne-a spus miercuri dimineaţă că medicii, inclusiv specialiştii chemaţi în ajutor de la Chişinău, au făcut tot posibilul pentru salvarea fetiţei, dar fără succes. Aşteptăm medicul legist care urmează să stabilească cauzele decesului, a spus dna Postu.

Cu o informaţie mai detaliată la temă vom reveni în numerele viitoare.

Apropo, potrivit portalului sanatateinfo.md, la mijlocul săptămânii curente, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate medie. În săptămâna 04-10 februarie 2019, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 510,88 cazuri la 100.000 populație, depășind pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație) cu o creștere de 8,5% în comparație cu săptămâna precedentă. În această perioadă au fost înregistrate 7 cazuri de deces, confirmate cu virusul gripal A(H1N1)pdm09 – patru bărbați și trei femei. În raioanele din regiunea Orhei a fost înregistrat un singur caz de deces cu virusul gripal A(H1N1), în săptămâna precedentă, când în raionul Şoldăneşti a decedat un bărbat de 45 de ani.

Reporter „C”

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker