Electorala 2019

Ce zice Igor Dodon şi ce afirmă Petro Poroşenko

Igor Dodon a declarat luni seara la un post de televiziune că nu va accepta să se vadă cu Petro Poroșenko, în timpul vizitei pe care președintele ucrainean urma să o întreprindă zilele acestea la Chișinău. Dar P. Poroșenko nu mai vine în R.Moldova şi nici nu a cerut vreo întrevedere cu Igor Dodon, relatează deschide.md.

„Într-adevăr, s-a discutat despre o astfel de vizită a domnului Poroșenko la Chișinău, doar că aceasta a fost mai demult amânată. Pe agenda bilaterală se menține acest subiect. Prin urmare vizita va avea loc într-o perioadă ulterioară. În ceea ce privește o eventuală întrevedere dintre președintele ucrainean și Igor Dodon, vă pot spune că – pe canalele diplomatice – partea ucraineană nu a cerut o astfel de întâlnire”, a declarat pentru deschide.md Alex Roitman, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Sursa citată precizează că, potrivit nivelului de informare prezidențială pe care îl posedă Igor Dodon, președintele ucrainean Petro Poroșenko ar fi urmat să vină la Chișinău în această săptămâna, sau cea viitoare. În context, Igor Dodon a spus că nu vrea să se întâlnească cu omologul său ucrainean, pe motiv că nu vrea să se implice în alegerile din Ucraina.

De asemenea, este important să precizăm că Petro Poroșenko a declarat anterior că se va vedea cu Igor Dodon numai după ce acesta va recunoaște că Crimeea este teritoriu ucrainean ocupat ilegal de ruși. La rândul său, Dodon a refuzat să comenteze situația peninsulei ucrainene. El nu a vrut să spună cui trebuie să aparțină peninsula nici măcar după ce moderatorul, care l-a invitat pe președinte, a insistat

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker