Electorala 2019

Liderul diasporei moldovenești din Rusia: Dodon minte. Nu veți fi amnistiați

Foto: TV8.md

Liderul Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, care este şi preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti, îl acuză pe şeful statului că îi minte pe moldovenii care lucrează în Rusia.

Potrivit lui Kalinin, cei care au depăşit termenul legal de şedere pe teritoriul Federaţiei Ruse şi revin acasă nu vor mai putea intra liber în această ţară, aşa cum a anunţat Igor Dodon. Şi asta pentru că amnistia migraţională, despre care vorbeşte preşedintele, nu-i scuteşte de sancţiuni şi chiar de răspundere penală, scrie Publika.md

„Preşedintele a avut un alt scop şi anume să îi atragă pe oamenii care se află în Rusia ei să vină în Moldova şi să îl voteze. Eu vă asigur că zeci de mii de oameni vor avea de suferit în urma acestei amnistii şi nu vor avea posibilitatea să se întoarcă în Rusia”, a declarat Kalinin.

Acum două luni, preşedintele Igor Dodon a anunţat că a ajuns la un acord cu autorităţile ruse referitor la amnistia cetăţenilor moldoveni care au încălcat regimul de şedere.

Potrivit lui Dodon, acestora le va fi anulată interdicția de a intra în Federația Ruse, dacă vor părăsi teritoriul ţării nu mai târziu de 1 februarie și vor reveni în Rusia nu mai devreme de 15 martie. Preşedinţia nu a comentat, deocamdată, acuzaţiile lui Kalinin.

Author: Deschide Știrea

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker