Electorala 2019

Cât costă promisiunile electorale şi cine le sponsorizează

Sub acest titlu www.zdg.md publică o analiză a veniturilor şi cheltuielilor din prima săptămână a formaţiunilor politice implicate în actuala campanie electorală.

Potrivit sursei, topul partidelor cu cele mai mari venituri acumulate în prima săptămână a electoralei este deschis de Partidul Socialiştilor din R. Moldova (PSRM). În vistieria acestora au ajuns 4,6 milioane de lei, bani care constituie veniturile formațiunii acumulate anul trecut din cotizații sau donații.

Partidul Democrat din Moldova (PDM), în aceeaşi perioadă, a acumulat venituri de 3 590 000 de lei. Printre sponsorii generoşi ai PDM figurează şi multe nume ce coincid cu numele unor primari, funcţionari din regiunea Orhei. De exemplu, potrivit Raportului donatorilor PDM pe anul trecut, Ştefan Bârcă, Tamara Verejan, Ion Petică, Dumitru Stoica, Vasile Bulat, Alexandru Tăburceanu au contribuit în vistieria partidului cu câte 20-30 de mii de lei. Procesul de sponsorizare a continuat şi în anul curent, când trei membri ai PDM: Igor Vremea, deputat, Svetlana Rotundu, preşedinta raionului Şoldăneşti şi Svetlana Rusu, vicepreşedinta organizaţiei raionale Floreşti a PDM şi directoarea Centrului medicilor de familie Floreşti au donat fiecare câte 30 de mii de lei.

În prima săptămână de campanie, Partidul Politic Şor a avut venituri de 2,7 milioane de lei, banii provenind de la câteva firme afiliate liderului formaţiunii.

Partidul Comuniştilor din R. Moldova a înregistrat venituri de 500 de mii de lei, Blocul electoral ACUM – 455 de mii de lei, iar PP Partidul Nostru (PN) – 102 mii de lei.

Cele mai mari cheltuieli în prima săptămână au fost făcute pentru lansarea formaţiunilor în campania electorală şi promovarea imaginii lor în mass-media.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker