EvenimenteTelenești

În Gimnaziul Ghiliceni a nins cu Diplome de Excelență…

Absolvenţi de ieri şi de azi…

De obicei, protagoniștii întâlnirilor cu absolvenţii, devenite tradiţionale la început de februarie, sunt foștii elevi care se adună din toate colțurile lumii ca să răsfoiască amintirile copilăriei și adolescenței. Dar reprezentanții promoţiei anului 1997 de la şcoala din Ghiliceni, care și-au dat întâlnire sâmbătă la baştină, i-au transformat în eroi ai serii pe profesorii lor, înmânând tuturor, în semn de gratitudine și profund respect, flori și câte o Diplomă de Excelenţă, fapt care a trezit emoţii deosebite la toţi cei prezenţi.

De fapt, la tradiționala întâlnire cu absolvenții în acest an au participat 4 generații. Mai întâi, câțiva pici din clasele primare au dat tonul evenimentului, înscenând momente din viața școlară a invitaților. Apoi, gazda evenimentului – elevii clasei a IX-a, viitorii absolvenți – au prezentat un amplu program artistic, după care i-au „scos la tablă” pe foștii absolvenți. Aceștea au recitat poezii, au interpretat cântece, au marcat pe hartă locurile pe unde îi poartă viața și chiar au participat la o competiție sportivă improvizată.

Reprezentanții generației în vârstă, profesorii, pe loc au acordat note, care, bineînțeles, au fost doar cele maxime.

Un frumos și prietenos dialog al vârstelor a continuat până noaptea târziu, pentru că de această dată profesorii (care s-au retras discret) nu au impus reguli foștilor elevi, căci prea multe aveau să-și spună, după o lungă despărțire de copilărie…

Un singur lucru a adumbrit oarecum evenimentul: nu toți absolvenții anului 1997 au reușit să revină din țări străine (Anglia, Spania, Italia, Rusia…), iar prima învățătoare, doamna Maria Răileanu și diriginta clasei, doamna Violeta Andronic au lipsit de la sărbătoare din motive de sănătate.

Ne-am luat rămas bun de la absolvenții anului 1997 în speranța, că astfel de întâlniri vor continua.

Mulțumim pentru ingeniozitatea și recunoștința foștilor și actualilor elevi și, în mod special, promoției anului 1997!

Mulțumim pentru Diplomele de Excelenţă, care sunt cele mai prețioase dintre toate diplomele, premiile obținute de noi de-a lungul carierei pedagogice!

Maria Vleju

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker