Electorala 2019Orhei

Şor, gata să prezinte probe că l-a finanțat pe Dodon

Ilan Şor susține că președintele R. Moldova, Igor Dodon, a fost un bun prieten de-al său, care a avut mai multe beneficii din partea sa, inclusiv zboruri cu avionul lui, deplasări la Monaco, dar și bani pentru două campanii electorale anterioare de-ale șefului statului, relatează deschide.md.

Foto: ru1.md

De asemenea, Şor a lăsat să se înțeleagă că are dovezi potrivit cărora Dodon a beneficiat și de resursele financiare ale lui Veaceslav Platon, aflat acum în detenție, căruia i-ar fi promis că-l va grația. Declarațiile lui Şor nu fac decât să confirme ceea ce spunea fostul viceprimar de Orhei, Igor Grigoriev într-un interviu publicat în săptămânalul CUVÂNTUL în noiembrie 2016.

După acel interviu, Grigoriev a fost amenințat de către Dodon prin intermediul unui sms.

Deschide.md menţionează că acum Şor a ieşit la rampă  pentru că președintele Igor Dodon i-ar fi amenințat familia, spunând că oamenii săi din FSB-ul rusesc vor deschide dosare penale pe numele soției sale Jasmin.

„Igor Nicolaevici Dodon de mai multe ori s-a folosit de banii mei, de avionul meu personal. Am mâncat împreună, a fost acasă la mine, a zburat la Monaco cu avionul meu… Eu nu am vorbit până acum despre asta, dar dânsul a decis să recurgă la amenințări. În loc să mă ajute, el îmi amenință familia. Eu l-am ajutat material în două campanii electorale. Așa a făcut și Veaceslav Platon”, a punctat Șor.

Ulterior, Ilan Șor a mai adăugat: “Eu am spus doar unele lucruri care ne legau. Dacă nu va înceta să îmi intimideze familia, atunci personal voi prezenta informații care el nu vrea să fie făcute publice. El este în panică, partidul lui scade dramatic. El vede cum creşte Partidul Șor și de aceea face aceste lucruri”, precizează sursa citată.

Igor Dodon a comentat pe pagina sa de facebook, dar nu a negat afirmațiile lui Ilan Şor potrivit cărora șeful statului ar fi luat bani de la primarul de Orhei pentru două campanii electorale și i-ar fi promis deținutului Veaceslav Platon că-l grațiază contra unor sume bănești încasate de la ultimul, relatează deschide.md.

„Constatăm cu regret că unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă președintele și instituția prezidențială în polemici politice cu temei fictiv. Or, declarațiile unor sau altor candidați la funcția de deputat trebuie tratate exclusiv în context electoral”, transmite Serviciul de presă al Președinției, după declarațiile făcute de liderul Partidului Șor, Ilan Șor, la adresa lui Igor Dodon.

 

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close