Electorala 2019Orhei

Şor, gata să prezinte probe că l-a finanțat pe Dodon

Ilan Şor susține că președintele R. Moldova, Igor Dodon, a fost un bun prieten de-al său, care a avut mai multe beneficii din partea sa, inclusiv zboruri cu avionul lui, deplasări la Monaco, dar și bani pentru două campanii electorale anterioare de-ale șefului statului, relatează deschide.md.

Foto: ru1.md

De asemenea, Şor a lăsat să se înțeleagă că are dovezi potrivit cărora Dodon a beneficiat și de resursele financiare ale lui Veaceslav Platon, aflat acum în detenție, căruia i-ar fi promis că-l va grația. Declarațiile lui Şor nu fac decât să confirme ceea ce spunea fostul viceprimar de Orhei, Igor Grigoriev într-un interviu publicat în săptămânalul CUVÂNTUL în noiembrie 2016.

După acel interviu, Grigoriev a fost amenințat de către Dodon prin intermediul unui sms.

Deschide.md menţionează că acum Şor a ieşit la rampă  pentru că președintele Igor Dodon i-ar fi amenințat familia, spunând că oamenii săi din FSB-ul rusesc vor deschide dosare penale pe numele soției sale Jasmin.

„Igor Nicolaevici Dodon de mai multe ori s-a folosit de banii mei, de avionul meu personal. Am mâncat împreună, a fost acasă la mine, a zburat la Monaco cu avionul meu… Eu nu am vorbit până acum despre asta, dar dânsul a decis să recurgă la amenințări. În loc să mă ajute, el îmi amenință familia. Eu l-am ajutat material în două campanii electorale. Așa a făcut și Veaceslav Platon”, a punctat Șor.

Ulterior, Ilan Șor a mai adăugat: “Eu am spus doar unele lucruri care ne legau. Dacă nu va înceta să îmi intimideze familia, atunci personal voi prezenta informații care el nu vrea să fie făcute publice. El este în panică, partidul lui scade dramatic. El vede cum creşte Partidul Șor și de aceea face aceste lucruri”, precizează sursa citată.

Igor Dodon a comentat pe pagina sa de facebook, dar nu a negat afirmațiile lui Ilan Şor potrivit cărora șeful statului ar fi luat bani de la primarul de Orhei pentru două campanii electorale și i-ar fi promis deținutului Veaceslav Platon că-l grațiază contra unor sume bănești încasate de la ultimul, relatează deschide.md.

„Constatăm cu regret că unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă președintele și instituția prezidențială în polemici politice cu temei fictiv. Or, declarațiile unor sau altor candidați la funcția de deputat trebuie tratate exclusiv în context electoral”, transmite Serviciul de presă al Președinției, după declarațiile făcute de liderul Partidului Șor, Ilan Șor, la adresa lui Igor Dodon.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker