Electorala 2019

Am sau nu dreptul să particip doar la alegeri, nu şi la referendum?

Vreau să particip la procesul de alegere a deputaţilor, dar nu şi la referendumul consultativ pe care îl consider ilegal şi inutil. Am acest drept? Cum va trebui să procedez în secţia de votare pe 24 februarie ca să nu încalc legea?

  1. Mocanu, s. Olişcani, Şoldăneşti

 

În Republica Moldova cetăţeanul are dreptul să participe sau să nu participe la orice tip de scrutin, fie alegeri, fie referendum. Nimeni nu este în drept să exercite presiuni asupra alegătorului pentru a-l face să voteze sau să nu voteze, precum şi pentru a-l împiedica să-şi exprime voinţa în mod independent.

În conformitate cu pct. 4 din Regulamentul privind întocmirea, administrarea, difuzarea şi actualizarea listelor electorale, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2674 din 25 septembrie 2014, lista electorală conţine o rubrică specială, în care alegătorul semnează pentru primirea buletinului de vot. Dacă alegătorul va refuza să primească unul dintre buletinele pentru parlamentare sau buletinele pentru referendum, el nu va aplica semnătura în această rubrică şi, respectiv, nu va primi buletinul de vot.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker