Electorala 2019

Câți bani din bugetul de stat se vor cheltui pentru alegerile parlamentare din 24 februarie

Foto: Deschide.md

 

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare din 24 februarie din bugetul de stat se alocă peste 110 milioane de lei. Peste 70% reprezintă bani pentru remunerarea muncii celor circa 24 de mii de funcționari electorali, transmite IPN.

 

De asemenea, bugetul prevede cheltuieli pentru serviciile tipografice, adică pentru tipărirea tuturor documentelor electorale: procese-verbale, liste electorale, buletine de vot.

Pentru organizarea și desfășurarea în aceeaşi zi a referendumului republican consultativ sunt alocați peste 10 milioane de lei. Banii sunt prevăzuți pentru buletine de vot, procese-verbale, acte de constatare, legitimații, formulare pentru birourile electorale ale secțiilor de votare, etichete de securizare și alte materiale electorale.

Plafonul mijloacelor financiare pentru fiecare concurent electoral în circumscripția națională este de 86 871 855,75 lei, iar pentru fiecare concurent electoral în circumscripția uninominală – 1 845 000 lei.

Cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 este de 50 de mii de lei pentru fiecare partid politic, organizație social-politică și bloc electoral, în cazul circumscripției naționale. Pentru candidații la funcția de deputat în Parlament, desemnați de partide politice, organizații social-politice și blocuri electorale, precum și pentru candidații independenți, în circumscripții uninominale, creditul este de 10 mii de lei.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker