Evenimente

Băncile amintirilor la Gimnaziul Țânțăreni

Nu e neapărat să faci un lucru ieșit din comun pentru școala unde ai învățat și unde a trecut copilăria ta. E destul a face un gest aparent nesemnificativ, dar molipsitor, ca alţii să-ți urmeze exemplul.

Pe aleea din curtea Gimnaziului Țânțăreni acum două luni au apărut câteva bânci, toate de aceeaşi mărime şi culoare, dar având la spate nişte tăbliţe cu texte diferite.Este cadoul câtorva tineri, foști absolvenți ai instituţiei.

Ludmila Stoica, directoarea  gimnaziului ne spune că ideea a apărut așa, ca din senin şi aparţine foştilor învăţăcei.

”Era la noi un obicei urât de a distruge lucrurile comunitare. Pentru a ne debarasa de acest teribilism ne-am zis să implicăm copiii în cât mai multe  activități extraşcolare, să le lămurim că totul ce este în jurul nostru ne aparține. Dacă plantezi chiar tu un pom, mai apoi nu te lasă inima să-l distrugi. Cu greu, dar am depăşit în mare parte această meteahnă și, precum vedeți, avem în curtea şcolii o livadă, alte acareturi care se păstrează cu grijă. Ideia cu băncile a venit concomitent de la mai mulți foști elevi ai noștri, care acum se află peste hotare. Ei s-au înţeles şi au decis să procure aceste bănci, care să fie instalate în fața gimnaziului”, ne-a spus directoarea.

Tatiana Stănilă, directoare-adjunctă adaugă că şi cei trei fii ai săi – Artur, Veaceslav și Petru au donat o bancă: ”Un rol important în materializarea ideii l-au jucat rețelele sociale. Mai întâi a fost banca de culoare albastră, procurată de profesori și care nu se află nemijlocit în curtea gimnaziului. După ce informaţia respectivă a apărut pe facebook, au prins a ne telefona foștii noștri absolvenți cu dorinţa să procure şi ei câte o bancă. S-a decis ca pe  bănci să fie instalate tăblițe cu numele donatorilor”, ne-a povestit dna Stănilă.

I-am  contactat pe câțiva participanţi la această acţiune frumoasă.

”Ne-am lăsat aici parte din inima noastră”, a spus Mihai Stratulat, care împreună cu fratele Leonid au procurat o bancă.

”Astfel am vrut să marcăm cumva cei mai frumoși ani din viață petrecuți în școală”, ne-a spus Boris Eșanu.

”A fost o provocare interesantă, pe lângă care nu am putut trece”, a adăugat Andrei Stratulat.

Iar Ion Stoica a spus: ”Astfel demonstrăm că suntem cu inima şi cu sufletul acasă şi la gimnaziu”.

”Gimnaziul este o parte din baștina noastră, la care ţinem foarte mult şi acest gest am dorit să consolideze relaţiile noastre cu satul natal şi cei rămaşi acasă”, ne-a spus Artur, cel mai mare dintre frații Stănilă.

Ion Cernei

 

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker