SocialTelenești

Să evităm pericolele în timpul iernii

Foto simbol zdb.ro.

Iarna curentă ne-a bucurat cu ninsori şi zăpadă. Dar când timpul e senin, soarele începe să încălzească tot mai tare.  De aceea Serviciul Protecției Civile al Secției Situaţii Excepţionale Telenești avertizează cetățenii despre riscurile posibile în perioada rece a anului.

Conducătorii auto sunt rugați să urmărească permanent mesajele autorităților și să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător.

Sunt avertizați și amatorii de pescuit la copcă despre pericolul prăbușirii sub gheața subțire, iar maturii – să nu lase copiii nesupravegheați în preajma bazinelor acvatice în timpul iernii. Jocul pe malul sau pe gheaţa râurilor şi iazurilor reprezintă un risc major pentru copii. Gheața pe bazinele acvatice va prezenta pericol în special când temperaturile aerului oscilează între minus și plus.

În această perioadă drumurile, trotuarele, treptele devin lunecoase şi astfel creşte riscul traumatismelor mai ales pentru persoanele în vârstă. Fiţi atenţi şi luaţi toate măsurile posibile pentru a evita pericolul căderilor.

Totodată, țurțurii, dar și zăpada depusă pe acoperișurile clădirilor prezintă un risc pentru sănătatea și viața trecătorilor.

În acest context îndemnăm populația, serviciile comunale, dar și responsabilii instituțiilor publice și private să îndepărteze zăpada şi ţurţurii de pe streaşina locuințelor și clădirilor, iar populaţia – să evite a merge pe sub pereţii clădirilor care prezintă pericole, să nu-şi parcheze acolo mijloacele de transport, să nu lase copiii să se joace fără supraveghere şi să fie atenţi atunci când deschid uşile de intrarea şi ies din case.

În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul unic 112.

Ecaterina Manin, ofițeră SPC al Secției Situaţii Excepţionale Telenești

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker