Evenimente

Două comune din regiunea Orhei vor alege primari noi

Pentru ziua de 19 noiembrie c. sunt preconizate alegerile primarului în comuna Ghiliceni, raionul Teleneşti. Mandatul lui Mihai Vreju, primarul de Ghiliceni a încetat înainte de termen în legătură cu demisia acestuia, care a invocat motive de sănătate.  

Conform surselor de la Consiliul Raio-nal Telenești la funcția de primar aspiră trei pretendenți: Nicolae Rotaru, ex-primar de Ghiliceni cu două mandate la activ, odinioară figurant pe lista PPCD, apoi pe cea a PL, iar acum candidează din partea PDM; candidata independentă Vera Hajdeu și candidatul PSRM Ion Hajdeu. Conform surselor din comună, lupta se va da la limită între Vera Hajdeu și Nicolae Rotaru. Cei cu pronosticul nu exclud al doilea tur de scrutin.

Alegeri locale noi vor avea loc şi în comuna Jora-de-Mijloc, raionul Orhei. Locuitorii comunei vor fi așteptați la urne ca să-și aleagă primarul în ziua de 20 mai 2018. Asta, conform deciziei adoptate marți de către Comisia Electorală Centrală.

Această funcție a devenit vacantă aproape o lună în urmă în legătură cu decesul subit al lui Ion Terenti, care se afla la al doilea mandat de primar.

La 20 mai, conform deciziei CEC vor mai avea loc alegeri în satele Leușeni din raionul Hâncești și Volovița din raionul Soroca. În aceste localități funcțiile de primari au devenit vacante după ce edilii și-au prezentat demisia.

Reporter „C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker