Evenimente

„Mai întâi au început să ne înjure, apoi au sărit la bătaie”

Cătălin Marian Apostu, cetăţean al României, a trimis la redacţia săptămânalului CUVÂNTUL copia unei plângeri adresată procurorului general Eduard Harunjen în care scrie că pe data de 17 ianuarie c., aflându-se cu logodnica sa şi un conaţional la o cafea în barul „Extrim” din or. Rezina, au fost agresaţi de vreo şapte persoane, cărora nu le-a plăcut că aceştia discută în limba română.

„Mai întâi au început să ne înjure cu cuvinte murdare, spunând că s-au săturat să vadă în jurul lor transnistreni, găgăuzi, români, apoi au sărit la bătaie. Unul l-a lovit peste faţă pe cunoscutul meu. Am început să ne apărăm verbal, cearta a trecut în bătaie. În rezultat, eu am fost lovit cu un scaun în cap, iar după ce am ieşit afară am fost bătut cu pumnii şi picioarele, lovit cu o sticlă peste cap, unul din agresori folosind şi un box (castet). Bătaia a fost înregistrată de camerele video din local. În continuare am mers la poliţie. Unul din agresori m-a avertizat că activează în poliţie şi aici el este legea.

La inspectorat, poliţistul de gardă mi-a spus că puţin am fost bătut. Am cerut să mi se permită să mă spăl de sânge şi mi s-a permis să merg la baie. Au întocmit un proces-verbal şi m-au forţat să-l semnez fără a-l citi, apoi m-au scos din local. Acasă la logodnica mea mi s-a făcut rău şi am chemat urgenţa. Consultându-mă, medicul a stabilit că am comoţie cerebrală însoţită de traumatisme în regiunea feţei, capului şi pe alte părţi ale corpului. Şi m-a internat în spital. A doua zi mi s-a prezentat bonul de plată pentru consultare, analize. Din cauza sumei enorme am renunţat să mai rămân în spital, continuând tratamentul la domiciliu. Logodnica mea a fost la poliţie să depună mărturii, dar poliţistul de gardă a refuzat să facă înscrieri, motivând că au înregistrări video din care este clar totul, dar a refuzat să ne arate aceste înregistrări. După asta cineva necunoscut m-a telefonat şi mi-a propus bani în schimbul tăcerii, mai adăugând că în caz contrar voi fi pedepsit”.

În încheiere autorul plângerii cere implicarea Procuraturii Generale în anchetarea cazului pentru că „din mai multe surse locale am înţeles că nu pot conta pe ajutorul poliţiei şi procuraturii din Rezina”.

La plângere este anexat certificatul medical care confirmă întocmai afirmaţiile lui Cătălin Apostu.

Solicitată să comenteze cazul dat şi acţiunile poliţiei, Irina Burdujan, ofiţeră de presă la Inspectoratul de Poliţie Rezina ne-a relatat că pe 16 ianuarie c., un bărbat de 21 de ani, cetăţean al României, s-a adresat la IP Rezina cu o plângere că a fost agresat de persoane necunoscute la un bar din oraş. Incidentul a fost înregistrat la Poliţie, bărbatul a fost trimis la expertiza medicală. S-a intentat un dosar penal. Deja sunt identificaţi trei presupuşi agresori. În dependenţă de rezultatele expertizei se va decide ce măsuri vor fi întreprinse în continuare, ne-a spus ofiţera de presă.

Departamentul investigaţii

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker