Evenimente

Înotătorul Ion Lazarenco, propus la Premiul Nobel pentru Pace

Ion Lazarenco-Tiron, originar din satul Brăviceni, raionul Orhei, primul om de pe glob care a reușit să traverseze din prima încercare înotând cele șapte strâmtori, va fi propus de Guvernul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace. Decizia a fost anunțată marți, 22 ianuarie, de premierul Pavel Filip, în timpul unei întrevederi cu sportivul, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

 

Pavel Filip a apreciat faptul că, deși este stabilit de mai mulți ani în Irlanda, Ion Lazarenco-Tiron întotdeauna a arborat drapelul Republicii Moldova, fiind un ambasador al Moldovei peste hotare. „Eu cred că faptele Dumneavoastră vorbesc de la sine, iar noi suntem obligați să-i apreciem pe cei care aduc plusvaloare țării. De fapt, primul mesaj pe care trebuie să-l promoveze fiecare dintre noi este cel de apreciere a Republicii Moldova. Poate să nu ne placă conducerea țării, dar țara suntem obligați să o iubim”, a spus premierul.

Ion Lazarenco a spus că este mândru să fie cetățean al Republicii Moldova, menționând că fiecare este obligat să facă ceva pentru a schimba lucrurile și a construi o țară prosperă. Sportivul a povestit despre experiența sa și momentele inedite în timpul traversării strâmtorilor, unde a înotat în condiții extreme lângă rechini, în ape cu temperaturi foarte joase și curenți puternici.

Ion Lazarenco-Tiron a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare cele șapte strâmtori. În anul 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Aer Liber.

În imagine: Ion Lazarenco-Tiron.

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close