Evenimente

Indemnizații pentru angajații structurilor de forță

Începând cu 1 ianuarie 2019, casele teritoriale de asigurări sociale stabilesc angajaților cu statut special sau militar mai multe tipuri de prestații de asigurări sociale. Este vorba despre angajații Ministerului Aface-rilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Serviciului de Informare și Securitate și Centrului Național Anticorupție, transmite IPN.

 

Într-un comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări Sociale se menționează că este vorba despre indemnizația de maternitate, inclusiv pentru soția aflată la întreținerea persoanelor asigurate din structurile de forță, precum și despre indemnizația paternală și ajutorul de deces. De asemenea, este vorba și despre indemnizații adresate familiilor cu copii. Printre acestea se numără indemnizația unică la nașterea copilului, indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani și indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină.

Solicitanții de indemnizație de maternitate sau de indemnizație paternală pot depune cererea pentru stabilirea indemnizației respective la Casa Teritorială de Asigurări Sociale de la locul de domiciliu sau reședință ori la casa teritorială în a cărei rază de deservire se află unitatea de la locul de muncă de bază.

Solicitanții de indemnizații adresate familiilor cu copii pot depune cererile la Casa Teritorială de Asigurări Sociale de la locul de domiciliu sau, în cazul în care a fost stabilită indemnizația de maternitate, la casa teritorială care a stabilit indemnizația de maternitate.

Potrivit legislației, indemnizațiile stabilite până pe 1 ianuarie curent, vor fi achitate în continuare din bugetul de stat la locul de serviciu al militarilor care îndeplinesc serviciul prin contract, al persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne și ale sistemului penitenciar, al ofițerilor de protecție și colaboratorilor organelor securității statului și CNA.

Totodată, solicitanții pot utiliza și serviciul electronic „e-Cerere. Indemnizații Familiilor cu Copii” disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md) sau pe pagina web a CNAS, pentru depunerea cererii în mod electronic de acasă în regim online. Acest lucru poate fi făcut pentru indemnizația unică la nașterea copilului; indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani; indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani și pentru indemnizația paternală.

 

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker