Electorala 2019Rezina

Funcţia de deputat este incompatibilă cu cea de preşedinte de raion

În numărul precedent CUVÂNTUL a informat cititorii despre iniţierea de către Comisia Electorală Centrală a procedurii de validare a mandatelor unor noi deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova în locul celor care au demisionat fiind promovaţi în alte funcţii.

 

Astfel, prin Hotărârea nr. 2 din 18.01.2019 Curtea Constituţională a validat mandatele de deputat în Parlamentul republicii ale candidaţilor supleanţi Pavel Ianeț, Eleonora Graur și Gheorghe Brașovschi din partea Partidului Democrat din Moldova, Ivan Filimon şi Ghenadie Morcov – din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Solicitată să comenteze situaţia în care s-a pomenit în prezent Eleonora Graur, preşedinta raionului Rezina, degrevată din funcţie în legătură cu implicarea în competiţia pentru funcţia de deputată în circumscripţia electoraslă nr. 13 Rezina, Comisia Electorală Centrală ne-a răspuns:

“Privitor la incompatibilitatea dintre funcțiile de deputat și președinte de raion, subliniem că în conformitate cu art. 70 alin. (1) din Constituția Republicii Moldova, calitatea de deputat este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii retribuite, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice, iar art. 5 alin. (1) din Legea nr. 39-XIII din 07 aprilie1994 prevede că termenul de înlăturare a situației de incompatibilitate este de 30 de zile din momentul validării mandatului, adică până la 18 februarie 2019.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker