Economie

AIPA va fi reorganizată. Ce cheltuieli implică

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură /AIPA/ va fi reorganizată. Aceasta nu va mai fi instituție publică, ci autoritate administrativă, potrivit unui proiect aprobat astăzi de cabinetul de miniștri, informează Moldpres.

Agenția va fi responsabilă de gestionarea fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, inclusiv a surselor financiare provenite de la partenerii de dezvoltare. Ca și până în prezent, instituția va avea subdiviziuni teritoriale cu statut de secții sau servicii.

AIPA va fi condusă de un director, asistat de doi directori adjuncți, care vor fi numiți sau suspendați din funcții de către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit notei informative a hotărârii guvernului, restructurarea va genera cheltuieli neplanificate pentru zilele de concediu neutilizate și pentru îndemnizația de eliberare din serviciu în sumă estimată la 1,2 mln de lei. În cazul în care persoanele vizate nu vor accepta numirea într-o funcție publică, cheltuielile vor fi și mai mari și vor atinge cifra de 3 mln de lei.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker