Electorala 2019Rezina

Cum Guvernul a încălcat Codul electoral

În Raportul nr. 2 ”Misiunea de Observare a Alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”, mediatizat recent, Promo-LEX atenționează asupra unui caz flagrant de încălcare a prevederilor art. 80 alin. (4) lit. e) Cod electoral, prin care nu se admite trasarea hotarelor circumscripțiilor uninominale pe interiorul unei unități administrativ-teritoriale de nivelul întâi.

Este vorba de comuna Ghiduleni, raionul Rezina, care este formată din 3 localități: Ghiduleni, Roșcanii de Sus și Roșcanii de Jos.

Dar prin Hotărârea nr. 970 din 15.11.2017 cu privire la aprobarea circumscripțiilor uninominale permanente, Guvernul atribuie o parte din comună, satele Ghiduleni și Roșcanii de Jos Circumscripției uninominale nr.19 Ivancea, iar localitatea Roșcanii de Sus o include în componența Circumscripției electorale… nr.13 Rezina, ca parte a comunei Gordinești, care de fapt nu există, or în raionul Rezina există satul Gordinești, situat peste câteva localități de la Roșcanii de Sus.

Exemplul dat dovedește cât ce ”atenți” au fost cei care au croit circumscripțiile electorale uninominale.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker