EvenimenteOrhei

Ședința în dosarul Șor, din nou amânată

Şedinţa de judecată în dosarul fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, primar de Orhei, fixată pentru ziua de 21 ianuarie, iarăşi a fost amânată, deja pentru 20 februarie.

Ofițera de presă a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a declarat pentru IPN că ședința a fost amânată pe motiv că expertiza financiar-contabilă dispusă anterior de către instanța de judecată nu este finalizată. Instanța susține că va solicita urgentarea efectuării acesteia.

În fața Curții de Apel Cahul s-au adunat susținătorii lui Ilan Șor care au scandat: „Ilan, noi suntem cu tine!”.  Ilan Șor a făcut baie de mulțime și a declarat că a venit în instanță să își demonstreze nevinovăția.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanță, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Chișinău abia după șase luni, dar apoi a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

Ilan Șor este cap de listă a Partidului Șor în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. De asemenea, acesta candidează în circumscripția uninominală nr. 18 Orhei.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker