EvenimenteOrhei

În zilele de odihnă a avut loc cea de-a II-a ediție a Clubului Nicio_zi_fără_lectură

Clubul Nicio_zi_fără_lectură din Orhei  s-a întrunit zilele trecute în ce-a de-a doua ședință .Invitata clubului a fost autoarea cărții “Sărbătorile trăiesc acasă”, Viorica Covalschi

După cum relatează radioorhei.info, embrii Clubului și toți cei prezenți la Eveniment au asistat la prezentarea cărții, care a fost scrisă pentru copii, dar este destinată și adulților. Cartea fost  inspirată din tradiții, legende și datini românești. Axată la modul structural pe cele patru anotimpuri, lucrarea reprezintă, de fapt, o antologie a sărbătorilor noastre incluzând: Paștele, Crăciunul, Dochia, Drăgaicele, Paparudele, Dragobetele ș.a.

Cartea are și o variantă sonoră. CD-ul audio, cu același nume, unde rolul de bunic – povestitor i-a revenit actorului N.Jelescu , poeziile fiind sonorizate de copiii T.N. ”M. Eminescu”.  Iar prefața muzicală a cărții a fost semnată de celebrul compozitor E. Doga.

În timpul discuțiilor cu autoare, participanții au ascultat fragmente audio din carte  și cântecul  „Casa Sărbătorilor”, melodia căreia a fost semnată de maestrul Doga.

Evenimentul a culminat cu autografe, fotografii, tombolă cu premii și vin fiert.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker