EvenimenteOrhei

În zilele de odihnă a avut loc cea de-a II-a ediție a Clubului Nicio_zi_fără_lectură

Clubul Nicio_zi_fără_lectură din Orhei  s-a întrunit zilele trecute în ce-a de-a doua ședință .Invitata clubului a fost autoarea cărții “Sărbătorile trăiesc acasă”, Viorica Covalschi

După cum relatează radioorhei.info, embrii Clubului și toți cei prezenți la Eveniment au asistat la prezentarea cărții, care a fost scrisă pentru copii, dar este destinată și adulților. Cartea fost  inspirată din tradiții, legende și datini românești. Axată la modul structural pe cele patru anotimpuri, lucrarea reprezintă, de fapt, o antologie a sărbătorilor noastre incluzând: Paștele, Crăciunul, Dochia, Drăgaicele, Paparudele, Dragobetele ș.a.

Cartea are și o variantă sonoră. CD-ul audio, cu același nume, unde rolul de bunic – povestitor i-a revenit actorului N.Jelescu , poeziile fiind sonorizate de copiii T.N. ”M. Eminescu”.  Iar prefața muzicală a cărții a fost semnată de celebrul compozitor E. Doga.

În timpul discuțiilor cu autoare, participanții au ascultat fragmente audio din carte  și cântecul  „Casa Sărbătorilor”, melodia căreia a fost semnată de maestrul Doga.

Evenimentul a culminat cu autografe, fotografii, tombolă cu premii și vin fiert.

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close