EvenimenteȘoldănești

Părintele Ştefan Rabii a lăsat moştenire satului Olișcani o frumoasă clopotniţă

Duminică, 20 ianuarie, Preasfințitul episcop Ioan al Sorocii, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit sfințirea unei clopotnițe, edificată i la intrarea în satul Olișcani, protopopiatul Șoldănești.

Alături de episcopul Sorocii au participat protopopul raionului Șoldănești, protoiereul Vasile Rotaru împreună cu un sobor de preoți.

Această clopotniță este ctitoria regretatului părinte Ștefan Rabii și a preotesei Elena, băștinași din Olișcani.

Vlădica Ioan s-a adresat celor prezenți cu un cuvânt de învățătură, felicitându-i cu prilejul prăznuirii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

La sfârșitul slujbei de sfințire, din partea familiei Rabii a rostit un mesaj feciorul, preotul Ștefan, cleric al Episcopiei de Tiraspol și Dubăsari.

Toți credincioșii adunați în preajma acestui paraclis au înălțat, împreună cu soborul de preoți, o rugăciune de pomenire pentru inițiatorul și sprijinitorul acestui proiect creștinesc – preotul Ștefan Rabii.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker