EvenimenteOrhei

Casa de cultură din Ivancea şi-a deschis uşile după 20 de ani

După o perioadă de 20 de ani, Casa de cultură din satul Ivancea are un sediu. Cu această ocazie, duminica trecută a fost mare sărbătoare pentru întreaga comună.

În alocuțiunea sa în faţa celor prezenţi dl Oleg Gașper, primarul comunei Ivancea a ținut să remarce că s-a reușit mai întâi retrocedarea încăperii respective, apoi reparația ei şi repunerea în circuitul cultural. Chestia e că acum căminul de cultură propriu zis se află la nivelul II al clădirii în care se află și primăria comunei. Odată cu privatizarea terenurilor, nivelul respectiv a fost împărțit sătenilor în calitate de cotă valorică. După mai mute negocieri, primăria a reuşit să ofere noului proprietar altă încăpere.

Lucrările de renovare au fost inițiate în anul 2018. Consiliul Raional Orhei a alocat pentru reparația obiectivului respectiv 596 mii lei, iar primăria – circa 200 mii lei.

În cadrul festivității dl Gașper a făgăduit că în  primăvară va demara construcția unui cămin de cultură la Brănești, sat din componenţa comunei.

La casă nouă, desigur, au sosit şi oaspeţi: Tudor Golub, președintele raionului Orhei acum degrevat din funcție și Elena Guler, șefa Secției Cultură. Iar colectivele artistice din cele trei sate ale comunei au creat o atmosferă deosebită.

 Reporter ”C”

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close