Știri

Crește decalajul dintre bogați și săraci

Foto simbol zf.ro

Averea totală a miliardarilor lumii a crescut anul trecut cu 2,5 miliarde de dolari pe zi, potrivit unor calcule făcute de organizaţia nonguvernamentală Oxfam, care cere creşterea impozitelor pentru a reduce decalajul dintre cei mai bogaţi şi cei mai săraci oameni din lume, transmite N4
Oxfam a făcut publice aceste calcule cu o zi înainte să înceapă Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, locul unde se întâlnesc în fiecare an, în ianuarie,  lideri ai lumii politice şi ai celor mai mari corporaţii de pe glob.
Totuși, experții din cadrul organizației admit că numărul celor consideraţi extrem de săraci s-a redus la jumătate între 1990 şi 2010, iar ulterior a continuat să scadă, ajungând în prezent la 736 milioane. Ei notează însă că nivelul impozitelor aplicate veniturilor mari s-a diminuat în ultimele decenii în statele bogate.
Dacă 1% din bogaţii lumii ar plăti o taxă pe avere cu 0,5% mai mare, suma rezultată ar fi mai mult decât suficientă pentru a-i educa pe cei 262 de milioane de copii care în prezent nu merg la şcoală, potrivit aceluiași studiu. În 2016, tot în urma cercetărilor Oxfam, s-a stabilit că primii opt miliardari ai lumii, combinați, dețin averi în valoare de aproximativ 500 miliarde de dolari, echivalente cu veniturile a jumătate din planetă.

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close