Electorala 2019Evenimente

Gheorghe Petic a obținut certificatul de integritate. Avocată: justiția comite abuzuri

Poză simbol / Gheorghe Petic / Foto: tv8.md

Membrul Platformei DA, Gheorghe Petic, a obținut marţi certificatul de integritate de la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), afirmă avocata sa, Angela Istrati, citată de agora.md.

Potrivit avocatei, Petic a chemat în ultima perioadă de câteva ori ambulanța, iar starea lui de sănătate este „foarte rea”: „Necesită investigații medicale calificate. În cazul în care nu se va interveni, este pusă în pericol viața acestuia”.

Angela Istrati spune că Petic a fost dus la sediul ANI marţi de la ora 5 și jumătate dimineața, iar mașina Poliției a așteptat ca un funcționar al ANI să aducă certificatul la mașină, acuzând un tratament discriminatoriu față de clientul său. Potrivit ei, instanța de judecată a respins toate cererile apărării – de cauțiune sau de arest la domiciliu, Petic continuând să fie cercetat în stare de arest, deși pentru infracțiuni mai grave decât cea de care este cercetat se pot aplica măsuri de siguranță mai puțin grave.

„Cauza penală este numită cu rapiditate spre examinare la instanța de fond din Orhei, practic fiind numite ședințe în fiecare zi, fără a se ține cont că avocații sunt ocupați și cu alte cauze, iar Gheorghe Petic este adus fără a i se acorda masa. Starea lui este foarte gravă”, a mai spus Angela Istrati.

„Venim cu un apel către societatea civilă, către toate structurile naționale și internaționale, partidele politice și organizațiile de apărare a drepturilor omului să se implice în acest caz și să ne ajute să-l eliberăm pe Gheorghe Petic din detenție”, a declarat Istrati.

Amintim că Gheorghe Petic, liderul organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA, este suspectat de un viol pe care l-ar fi comis asupra unei femei din Ungheni. Acesta a fost reținut la data de 12 octombrie. Atât Petic, cât și liderii Platformei DA afirmă că este vorba de un dosar politic la comanda conducerii Ministerului Afacerilor Interne, întrucât acesta ar fi demascat o schemă de contrabandă de țigări la frontiera R. Moldova cu România, în care afirmă că este implicată conducerea Ministerului.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker