EvenimenteOrhei

Datini şi obiceiuri transmise din generaţie în generaţie

Festivalul datinilor şi obiceiurilor străvechi „Să trăiţi, să înfloriţi!” care, tradiţional, are loc în raionul Orhei de Sfântul Vasile, anul acesta a fost găzduit de satul Bolohan (primar Lilian Cotruţă). Scopul festivalului este de a conserva şi promova cultura tradiţională.

Duminică, 13 ianuarie, satul Bolohan era plin de cete de urători și colindători venite din localităţile raionului şi care au propus publicului un spectacol de zile mari. Formaţiile artistice au prezentat cu măestrie diverse obiceiuri şi datini inedite, colinde şi urături specifice doar anumitor localităţi, păstrate şi transmise cu grijă din generaţie în generaţie. Alături de artiştii amatori de diferite vârste la festival au participat şi reprezentanţi ai administraţiei publice din raion. Secţiei rationale Cultură.

Reporter “C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker