EvenimenteTelenești

Colindele, creaţii nemuritoare

Grupul de copii din Sărătenii Vechi a fost condus de preoteasa Veronica Boldescu.

 

La Centrul raional de cultură din Teleneşti sâmbătă s-a desfășurat ediţia a şaptea a Festivalului Colindelor cu genericul ”Florile Dalbe”. Acţiunea este organizată de către protopopiatul raionului Teleneşti. Au participat  30 de cete de colindători.

 

În debutul festivităţii cu un cuvânt de felicitare a venit protoiereul Marian Boldescu, protopopul raionului Telenești. Dumnealui a menționat importanța indispensabilă și frumusețea deosebiță a colindelor și a obiceiurilor creștine:

“Ne bucură faptul că de la o ediţie la alta avem tot mai multe cete de colindători. Cu timpul faima festivalului ca  păstrător şi continuator de tradiţii a crescut”, a remarcat sfinţia sa.

În program au răsunat texte şi melodii care au preamărit nașterea Pruncului Iisus din Fecioara Maria în peștera Betleemului.

Juriul festivalului, în frunte cu Pavel Casian, șeful Secției Cultură, au apreciat prestaţia colindătorilor. Dar, după obicei, toate colectivele au primit cadouri.

Nicolae Florea,  profesor de muzică la Gimnaziul  Anton Moraru din Pistruieni a remarcat că participă la Festivalul Colindelor de la prima ediţie:

“Ne pregătim de acest festival precum de un examen. Selectăm colinde de la bătrânii din sat, din calendarele vechi, astfel de fiecare dată venim şi cu ceva nou în repertoriu. Dacă am ţine cont că echipa de colindători se schimbă practic în fiecare an, vă puteţi imagina câtă lume participă la acest festival”, a remarcat pedagogul.

Pavel Casian a subliniat la rândul său că evenimentul are drept scop promovarea valorilor creștin-ortodoxe tradiționale, implicând participanți de diferite vârste din localitățile raionului Telenești.

Reporter “C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker