SocialȘoldănești

Creaţia populară este izvorul dăinuirii noastre

A doua zi de Crăciun pe stil vechi, colectivele folclorice din raionul Şoldăneşti au colindat, au urat şi au semănat spectatorii veniţi la festivalul raional „Să trăiţi, să înfloriţi!”.

Artiştii amatori au impresionat publicul prin repertoriul lor autentic. Ei au adus în scenă colinde şi urături de la baştină, cântate încă de strămoşii lor.

 

„Să trăiţi, să înfloriţi!” este festivalul tradiţional, organizat în timpul sărbătorilor de iarnă. Specialiştii de la Secţia raională Cultură intenţionează ca pe viitor să desfăşoare separat un festival al urăturilor şi altul al colindelor.

Spectatorii au fost impresionaţi mai ales de repertoriul bogat şi divers de colinde şi de faptul că la sărbătoare au participat un număr mai mare de bărbaţi decât în alţi ani.

Ediţia din anul curent a festivalului „Să trăiţi, să înfloriţi!” a adunat un număr record de colective din tot raionul – 26.

Reporter „C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker