Evenimente

În prag de iarnă au rămas pe drumuri

În urma unui incendiu devastator care s-a produs duminică, famila Saharneanu din s. Țâpova, raionul Rezina, cu patru copii, a rămas în prag de iarnă pe drumuri.

Părinţii şi trei copii care erau acasă au scăpat, dar casa şi tot ce aveau au ars în totalitate.

Potrivit primarului comunei Lalova Mihai Gotornicean, incendiul ar fi fost provocat de o defecţiune la hogeac. Tot satul şi două echipaje de pompieri au sărit să stingă flăcările, dar focul a fost mai puternic, mistuind şi casa, şi averea. Membrii familiei au rămas numai cu ce aveau pe ei. Maxim, unul dintre copii, se plângea în faţa unei camere de la un post de televiziune că el şi sora mai mare au rămas fără haine, ghiozdane şi cărţi, menţionând că profesoara le-a promis să le găsească alte manuale…

Primarul ne-a mai spus că o vecină a adăpostit temporar familia Saharneanu, primăria şi agenţii economici din teritoriul comunei caută posibilităţi să ajute sinistraţii cu bani, haine, produse alimentare. Ambii soți lucrează, deși bărbatul a suportat o intervenție chirurgicală. Potrivit lui Mihai Gotornicean sinistraţii încă nu au decis: să repare propria locuinţă ori să procure o altă casă. Totul va depinde de posibilităţi, susţinerea de care vor beneficia.

            Redacţia CUVÂNTUL-ui se adresează către toţi cititorii, toţi oamenii de bună credinţă cu apelul să vină cu ce pot în ajutorul familiei Saharneanu.

Pe numele Valentinei Saharneanu, la Filiala Rezina a SA „Moldova-Agroindbank” au fost deschise trei conturi bancare pe care doritorii pot transfera bani:  MD54AG000000022523272830 (MDL), MD54AG000000022523272831 (USD), MD54AG000000022523272832 (euro). Alte ajutoare pot fi transmise direct familiei în s. Ţâpova sau aduse la redacţia ziarului CUVÂNTUL.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker