Electorala 2019

A fi sau a nu fi candidat al PP Şor la Rezina

Candidatul Partidului Politic Șor, Leonid Nauc nu a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de deputat pentru circumscripția electorală uninominală nr. 13, relatează deschide.md. În acest sens Nauc a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală pentru a anula hotărârea Conisiliului electoral de circumscripție electorală nr. 13.

Comisia Electorală Centrală însă a anulat decizia Consiliului Electoral de Circumscripție Uninominală Rezina prin care a fost refuzată înregistrarea candidatului Partidului Politic Șor în această circumscripție.

 

În hotărârea din 9 ianuarie 2019, Conisiliului electoral de circumscripție electorală nr. 13 a invocat faptul că din totalul de 10 colectori s-a constatat că doar 3 au semnat listele de subscripție, iar una din colectori, care era președinta grupului de inițiativă, Babcinețcaia Diana a semnat 20 de liste de subscripție, fapt care în opinia CECE este un lucru imposibil datorită faptului că localitățile se află la o distanță mare una față de alta. Deasemenea prin hotărârea CECE nr. 13 se menționează că 4 liste de subscripție au fost completate cu același scris.

Comisia Electorală Centrală însă a anulat decizia CECE Rezina prin care a fost refuzată înregistrarea candidatului Partidului Politic Șor în această circumscripție.

Raportor pe acest subiect a fost membrul CEC Iurie Ciocan.

După cum relatează agora.md, Iurie Ciocan a ținut să precizeze că o parte din argumentele invocate de membrii consiliului nu constituie o încălcare. „Nu este clar de ce Consiliul a votat în mod secret, când decizia este una publică. Argumentul că din numărul total de 10 colectori efectiv au lucrat trei persoane țin să menționez că regulamentul nu prevede că toți membrii trebuie să colecteze semnături. Regulamentul prevede că numai membrii grupului de inițiativă pot colecta semnături”, a declarat Iurie Ciocan în cadrul ședinței CEC.

După mai multe discuții, raportorul a propus să fie admisă contestația depusă de reprezentantul Partidului Șor și să anuleze Hotărârea Consiliului Electoral de Circumscripție prin care a fost respinsă cererea de înregistrare a lui Leonid Nauc în calitate de candidat la alegerile parlamentare.

Totodată, Ciocan a propus să fie trimisă la reexaminare decizia aceluiași Consiliu Electoral de Circumscripție Electorală Uninominală. „Corecția pe 33 de liste din cele 35 urmează a fi reevaluate de consiliu dacă această rectificare a influențat asupra voinței susținătorului”, a punctat Ciocan.

Legislația nu prevede în cât timp ar urma să fie reexaminată cererea de înregistrare. Membrii CEC au propus un termen de 7 zile.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker