Social

Au fost identificate multe probleme actuale şi trasate măsuri concrete de soluţionare a lor

  1. Numiţi trei evenimente care V-au marcat viaţa în 2018. 2. Cu ce speranțe aţi păşit pragul anului 2019?
  2. Dintre evenimentele care într-un fel au marcat viaţa raionului în 2018 aş evidenţia şedinţa în teritoriu a Guvernului. Au fost identificate multe probleme actuale şi trasate măsuri concrete de soluţionare a lor.

Alt eveniment important a fost vizita E.S. Pascal Le Deunff, ambasadorul Republicii Franța în R.Moldova. Am avut o discuție interesantă privitor la diverse proiecte comune posibile, problemele funcționării întreprinderilor mixte moldo-franceze. Proiectul de procesare a deșeurilor menajere realizat cu susţinerea Franţei, în care sunt implicate 5 comune și orașul Telenești, se desfăşoară cu succes.

Al treilea succes este deschiderea unei întreprinderi de confecții cu capital mixt moldo-turc în spațiile fostei tipografii, unde activează câteva zeci de persoane, în mare majoritate femei.

  1. În anul 2019 ne punem mari speranțe în implementarea cu succes în raion a altor proiecte investiționale, care ar facilita înfiinţarea mai multor locuri de muncă pentru pământenii noştri plecaţi peste hotare.

Ecaterina Furculiță, vicepreședinta raionului Telenești

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker