Social

M-a dezamăgit modul cum a fost marcat Centenarul Marii Uniri

  1. Numiţi trei evenimente care V-au marcat viaţa în 2018. 2. Cu ce speranțe aţi păşit pragul anului 2019?
  2. M-a bucurat nespus întâlnirea la casa părintească a întregii noastre familii. Pe parcursul a 10 zile nepoțeii s-au întâlnit cu rudele, au mers în excursii prin locurile copilăriei părinților și buneilor, au vizitat locuri istorice ale meleagului: Cetatea Soroca, Orheiul Vechi, Mănăstirea Curchi, mai multe muzee din Chișinău. Au petrecut și o zi la scăldat în Răut la Vadul-Leca și alta la Nistru, la Vadul lui Vodă. A fost cea mai mare bucurie a mea din ultimii 10 ani.

Al doilea lucru care mi-a marcat viața este confirmarea subsemnatului în funcția de director al Consiliului Mondial Român, Filiala Canada de către Congresul CMR, care a avut loc la 12-13 mai 2018 la Palatul Parlamentului din București, cât și succesul în studierea limbii engleze: într-un an am trecut două nivele (clase) şi am fost acceptat la funcția de asistent superintendent.

M-a dezamăgit modul cum a fost marcat Centenarul Marii Uniri. Da, anul întreg au avut loc diferite manifestări, dar după care situaţia practic nu s-a schimbat. Am așteptat ca dorința noastră de reîntregire a Neamului și Țării să se împlinească, lucru care nu s-a întâmplat. Cine e vinovat? Inclusiv eu. Pentru că n-am dovedit să unesc toate asociațiile româno-române din Canada, că și aici avem aceeași poveste ca și în Republica Moldova, fiecare trage la cotețul său. Dar vinoveți sunt și acei din conducerea de vârf, inclusiv din Consiliul Unirii, de care nu se mai aude, „Acțiunea 2012”. Am aşteptat mai mult de la „Sfatul Țării 2”, al cărui membru sunt şi eu, de la partidele care se pretind unioniste. Speram să se întâmple o minune la Alba Iulia. Degeaba!

  1. Referitor la speranțe…Vreau să fiu sănătos, ceea ce doresc şi familiei mele, rudelor, tuturor cititorilor ziarului și întregii societăți românești. Aștept cu nerăbdare alegerile parlamentare și rog pe toți acei care simt românește, să voteze candidații care prin fapte au arătat că sunt devotați neamului nostru românesc.

 

Iacob Cazacu-Istrati, Toronto, Canada (originar din Vadul-Leca, Teleneşti):

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker